Keukentrends 2016 gespot!

  • 0
  • Share

Keukentrends 2016 gespot!

Midden september stellen alle keukenleveranciers en -merken jaarlijks hun nieuwigheden voor met verscheidene huisbeurzen in Duitsland. We waren er ook dit jaar weer bij en vertellen jullie graag welke trends ons opvielen:

  1. Wit doet het nog steeds heel goed. De voorbije jaren werd deze effen kleur meestal aangevuld met aardetinten of crémekleur. Maar het is duidelijk dat de grijstinten nu in opmars zijn, van heel licht tot donker. Verscheidene leveranciers breiden hun kleurengamma met deze grijstinten uit.
  2. Er is steeds meer aandacht voor entertainment en gezelligheid in de keuken. Ieder merk hecht veel belang aan (led)verlichting in de keuken in alle vormen en tinten. Ook de onzichtbare integratie van muziek door montage achter plinten en dergelijke maakt van dat de keuken echt een belevingsruimte.
  3. De technologie gaat er steeds meer op vooruit. Een greeploze inbouwkoelkast die voor opening elektronisch wordt aangestuurd. Ook zo voor boven- en onderkasten. Een klein duwtje met de vinger of een tikje op de afstandsbediening is voldoende. Het prijskaartje…dat is andere koek.
  4. De binnenkant van de kasten wordt zo praktisch mogelijk uitgerust met heel wat ingenieuze opbergsystemen. Zo wordt alles netjes opgeborgen, spaar je tijd en gaat er zo min mogelijk ruimte verloren.
  5. Waar er vroeger vooral een strak opgeruimd ‘clean kitchen’ gevoel moest heersen, is er nu terug ruimte voor vele leuke decoratieve elementen. Op een weldoordachte manier geef je zo jouw keuken wat meer karakter en authenticiteit.
  6. Er is duidelijk een revolutie op het gebied van dampkappen aan de gang. We zagen veel meer systemen van afzuiging via het werkblad verschijnen. Dit komt misschien ook mede doordat er bij nieuwbouw vaak met recirculatie moet worden gewerkt. Maar vermoedelijk ook omdat deze vorm van afzuiging zich als even efficiënt bewijst. Velen houden van dat open gevoel zonder een opvallende dampkap aan het plafond gemonteerd.

Waar de keuken vroeger door meer openheid een deel van de leefruimte werd, wordt de keuken van de toekomst steeds meer en meer een echte leefruimte op zich waar het aangenaam vertoeven is.

Wat je van ons mag onthouden, is dat je uiteindelijk altijd je zin moet doen! Kies iets dat voor jou persoonlijk tijdloos is. Los van modetendensen gaan de mogelijkheden er ieder jaar sterk op vooruit. Tegenwoordig kan je het zo gek niet bedenken of het bestaat. Of het dan ook nog betaalbaar is dat is een ander paar mouwen. Dit jaar trokken vooral de mooie decoratie- en designstukken mijn aandacht. We hebben alvast weer heel wat inspiratie opgedaan.

About claudia

You May Also Like

Copyright © 2018 All Rights Reserved. Keukens Van Moerzeke.

Proudly designed by Assoued Design ®